W dniu 24 listopada 2015 r. w Zespole Szkół Nr 5 Stargard, odbyło się spotkanie podsumowujące warsztaty kulinarne, poświęcone kuchni regionalnej i tradycyjnej Pomorza Zachodniego. W warsztatach wzięły udział zespoły, ze szkół gastronomicznych z: Bonina, Mieszkowic, Wałcza, Stargardu i Kołobrzegu.
Organizatorzy ogłosili wyniki konkursu, w którym zwyciężyły szkoły z Kołobrzegu, Bonina i Stargardu. Wszyscy uczestnicy otrzymali dyplomy i nagrody z rąk Dyrektora Agencji Rynku Rolnego Oddziału Terenowego w Szczecinie p. Bartłomieja Toszki.
Podsumowaniu konkursu towarzyszył nowatorski pokaz kuchni molekularnej w wykonaniu profesjonalnego kucharza z Warszawy, p. Artura Wawra. Galerię z warsztatów można zobaczyć na www.zs5.stargard.pl.