www.wiadomosci.rii.pl
logofacebook.jpg
Witaj
3.91.106.223
grafika_zmienna/banery/baner_45_1570263355.gif

Wysokoobrotowy blender, dlaczego jest lepszy od innych modeli?

Wysokoobrotowy blender, dlaczego jest lepszy od innych modeli?

1542799909.png
Artykuł sponsorowany
Ilość wyświetleń: 1061
    Na rynku możesz znaleźć blendery, które są raczej słabszej konstrukcji i sam ich wygląd świadczy o tym, że nie wytrzymają wielu lat pracy. Możesz jednak znaleźć takie rozwiązania, które pozwolą Ci cieszyć się sprawnym urządzeniem przez wiele ciepłych sezonów, w których to eksploatacja tego urządzenia jest wzmożona. To wszystko za sprawą soków i koktajli, które przygotowujemy z owoców i warzyw sezonowych. Poznaj możliwości blenderów wysokoobrotowych, które pomogą Ci w przygotowaniu prawie każdej potrawy w Twojej własnej kuchni.

   Blender wysokoobrotowy

Te blendery zaliczane są do blenderów kielichowych, w których możemy wyróżnić takie, których obroty noża są niskie i takie modele, gdzie te obroty są wysokie. Różnica między blenderem kielichowym i ręcznym jest dość oczywista i wynika z samej budowy obu tych sprzętów. Różnice można dostrzec w długości ostrzy, ich szybkości pracy i wielu innych dodatkach, które mają jedne modele a drugie nie. Po obrotach poznasz moc Blenderem wysokoobrotowym możemy nazwać urządzenie z kategorii małe AGD wtedy, kiedy szybkość wirowania ostrzy noża, przy nastawieniu na najszybszy program, nie jest niższa niż 24 tysiące obrotów na minutę. Dzięki takiej mocy, półprodukty umieszczone w kielichu, mogą wejść w proces emulgacji. Wysoka moc silnika, pozwala na rozdrobnienie produktów. Nie ma też przeciwskazań, żeby doprowadzić do całkowitego upłynnienia warzyw i owoców, przy tak dużych obrotach. Zwykle inwestujemy w taki sprzęt z myślą, że przyda się wyłącznie do „zadań specjalnych”, bo dzięki niemu zrobimy własna mąkę ryżową, masło orzechowe czy masło roślinne. Należy jednak pamiętać, że ten blender, jak każdy inny, nadaje się w zasadzie do pomocy podczas przygotowywania różnych posiłków. Nie zawsze musimy korzystać z niego na najwyższych obrotach, które zapewnił nam producent.

Blendery wysokoobrotowe – co je odróżnia?

1. Cena – ten rodzaj małego AGD jest droższy niż podstawowe wersje, w które możemy zaopatrzyć się w markecie. Chociaż nie dajmy się złapać na dość popularne chwyty. Drogi blender kielichowy nie oznacza, że będzie on zaliczany do grupy wysokoobrotowych. Koniecznie przed zakupem, upewnij się, że spełnia on Twoje wymagania.
2. Waga – blendery wysokoobrotowe, muszą pomieścić większy i cięższy silnik, umożliwiający intensywną pracę. Dlatego ich gabaryty i waga są wyższe niż ich mniejszych i delikatniejszych substytutów.
3. Tamper – czarny walec, służący do upychania i popychania w stronę noży, produktów, jest od pomocny w szybszym zemulgowaniu wszystkich produktów w kielichu.
4. Liczba obrotów – producenci blenderów wysokoobrotowych nie pozwolą sobie na szczątkowe informacje, dlatego na opakowaniu swoich produktów, jasno wskazują ile obrotów na minutę wykona dany sprzęt.

Podział blenderów

Blendery możemy podzielić na manualne – w tych modelach, wszystkie ustawienia są uzależnione od naszych preferencji. Możemy manipulować zarówno czasem, jaki i obrotami noży. Drugą grupą blenderów wysokoobrotowych są te elektroniczne. W tym przypadku mamy możliwość wybrać określone danie lub funkcję, a maszyna podpowie nam resztę ustawień. Jednak producenci dają możliwość także sterowania ręcznego, maszynami zaawansowanymi elektronicznie. Przechodząc z trybu automatycznego na tryb manualny, bez obaw poradzimy sobie z przygotowaniem produktów. Duży wybór blenderów znajdziesz na stronie (https://www.neo24.pl/). W szerokiej ofercie producentów, bez większego wysiłku znajdziemy sprzęt dla siebie. W niektórych modelach, możesz liczyć na wymienne noże z ząbkowanymi ostrzami. Te końcówki doskonale nadają się do przygotowania śmietany roślinnej i rozdrabniania orzechów. Zaawansowanie elektroniczne w blenderach kielichowych wysokoobrotowych jest tak duże, że każdy użytkownik tego sprzętu dostosuje odpowiadający mu program, w zależności od tego jakie efekty chce uzyskać. Przy wyborze odpowiedniego programu, ważny jest także rodzaj załadunku i jego konsystencja. Inaczej będą pracowały noże przy obróbce suchych produktów a inaczej przy płynnych bądź półpłynnych.
 
inf. pras. - 21-11-2018


Reklama
Dodanie opinii jest jednoznaczne z zatwierdzeniem regulaminu
Autor:
Dodanie wiadomości jest jednoznaczne z zatwierdzeniem regulaminu
Autor:
   Polecane przez INFO
baner_5_1570135131.jpgbaner_6_1570135113.jpgbaner_7_1571160617.jpgbaner_8_1570137912.jpgbaner_9_1570642654.jpgbaner_10_1570145489.jpgbaner_11_1570261466.pngbaner_12_1570264808.pngbaner_13_1572958277.jpgbaner_14_1570275933.pngbaner_15_1570638480.jpgbaner_16_1570645259.jpg
Copyright © Regionalny Informator Internetowy
info..pl M. Cywka
Robotnicza 9b
73-110 Stargard
tel. +48 91 578 42 10
e-mail: info.wiadomosci@gmail.com