Podczas Mistrzostw LZS w Stargardzie katering przygotowywali w tym roku uczniowie ZS5. Fot. ZS5.
Ilość wyświetleń: 1248
Uczniowie Zespołu Szkół nr 5 w Stargardzie w ramach praktyk obsługują także lokalne imprezy.
Przyszli technicy żywienia, kucharze i cukiernicy, uczący się zawodu w Zespole Szkół nr 5 na os. Lotnisko w Stargardzie, praktykują nie tylko u siebie w szkole. Podejmują się też większych wyzwań w postaci pełnej obsługi kateringowej lokalnych imprez. Tak było 10 i 11 marca w Stargardzie podczas Mistrzostw Polski Krajowego Zrzeszenia LZS w biegach przełajowych.
- Catering i słodki poczęstunek oraz obsługę gości przygotowali i zabezpieczyli uczniowie naszej szkoły - informuje Dorota Kujawska, nauczycielka przedmiotów zawodowych w ZS5. - To oni przygotowali słodkie wypieki, desery i słone przekąski, które cieszyły oko i podniebienie sportowców. Uczniowie zajęli się również obsługą kelnerską i zadbali o strefę VIP przybyłych gości.
Organizatorem Mistrzostw LZS w Stargardzie było WMLKS Pomorze Stargard. Więcej zdjęć dań przygotowanych przez uczniów jest w naszej galerii.
(w) - 15-03-2023
Zapraszamy do galerii zdjęć:
Reklama
1.
OOOOOtootootooooo
zamiast uczyć się durnoctwa i głupot
lepiej niech sie uczą pOMOMMMÓW
opSŁUGIWAĆ
PRZYSZŁOŚĆ JAK Z BAJECZKI