Z pewnością pamiętasz smak zakręconych lodów amerykańskich. W sezonie letnim najczęściej możesz je spotkać nad polskim morzem. Zazwyczaj występują w dwóch smakach: śmietankowym lub kakaowym, a także w opcji „mieszanej”. Są świetnym i szybkim sposobem na ochłodę podczas upałów. Idealnie sprawdzają się jako deser dla starszych i młodszych. Sprawdź, jakie trendy gastronomiczne czekają na nas w 2020 roku.
Nieśmiertelne lody amerykańskie
Lody świderki są chyba najpopularniejszym rodzajem lodów dostępnych na rynku. Zmrożone, zakręcone, wysokie i pełne smaku. Na samym początku były dostępne w dwóch smakach: kakaowym i śmietankowym. Największym zainteresowaniem cieszyły się jednak lody mieszane. Kształt zakręconego świderka sprawia, że zjada się je nie tylko szybko, ale też w pełnym zadowoleniu.
Automat do lodów świderków to świetne rozwiązanie do każdej kawiarni, cukierni czy restauracji. Dzięki niemu wyczarujesz pyszne lody, które z pewnością zainteresują wielu klientów. Jest to niezwykle opłacalna inwestycja, a koszt zakupu automatu szybko się zwróci.
Maszyny, które produkuje polska marka Liron Polska są niezwykle intuicyjne, dlatego stanowią najlepsze rozwiązanie. Posiadają system mycia i prosty panel, który informuje o wszystkich najważniejszych parametrach. W ofercie znajdziesz też maszyny nablatowe i wolnostojące. Dzięki temu możesz dostosować rozmiar do wielkości lokalu. Każda maszyna zakupiona u producenta ma swojego opiekuna, który ją podłącza, przeprowadza szkolenie personelu i regularnie ją serwisuje.
Włoskie klasyki
Kolejnym, uwielbianym przez klientów deserem są lody włoskie. Są puszyste i smakują przyjemnie śmietankowo. Stanowią świetną podstawę większości lodowych deserów. Można je podawać tradycyjnie w wafelku, albo maczać w zastygającej polewie lub dodając pyszne, słodkie dodatki. Automat do lodów włoskich również występuje w dwóch wersjach: wolnostojącej i nablatowej. Zostały wykonane z materiałów najwyższej jakości. Podobnie jak w przypadku maszyn do lodów amerykańskich kupionych w Liron Polska, tak i produkty do lodów włoskich mają roczną gwarancję oraz swojego opiekuna. Regularne serwisowanie zapewnia długotrwałe działanie automatu, a Tobie stały zysk z nowych deserów.
Powrót do tradycji – lody rzemieślnicze
Coraz chętniej wracamy do lodów tradycyjnych. Z pomocą przychodzi pasteryzator. To urządzenie, które przez podgrzanie i szybkie ochłodzenie konserwuje masę. Dzięki temu jest dokładnie wymieszana i gotowa do przechowywania – technika ta zabija wszystkie bakterie. Smaki lodów naturalnych są przeróżne i to od Ciebie zależy, na jakie postawisz.
Lodowe desery wciąż królują nad wszelkimi ciastami, szczególnie latem, kiedy klienci mają ochotę na coś smacznego, orzeźwiającego i lekkiego. Jeżeli prowadzisz kawiarnię czy cukiernię, to warto rozważyć zainwestowanie pieniędzy w maszyny do lodów od Liron Polska. Jest to inwestycja na lata, która szybko się zwróci.