logofacebook.jpg
Witaj
3.15.171.202

Jakie wyposażenie powinno znaleźć się w restauracyjnej łazience?

1708006403.jpg
Artykuł sponsorowany
Ilość wyświetleń: 142
Odpowiednio przygotowane toalety są niezbędną częścią każdego lokalu gastronomicznego. Wiele miejsc, oprócz podstawowego wyposażenia, oferuje również udogodnienia dla rodziców z dziećmi czy osób z niepełnosprawnością. Sprawdź, jak zaaranżować łazienkę, by nie tylko spełniała odpowiednie normy sanitarne, ale także była funkcjonalna.

Jak urządzić toaletę?
Przy urządzaniu łazienki należy pamiętać o zastosowaniu odpowiednich materiałów wykończeniowych - takich, które są łatwe w utrzymaniu czystości. Ściany do wysokości dwóch metrów muszą być wykonane z tworzyw odpornych na działanie wilgoci. Dzięki temu można zadbać o czystość i zdezynfekować wszystkie powierzchnie. Wejście powinno prowadzić z głównych dróg komunikacyjnych. Warto pamiętać, że wiele przepisów nakazuje stworzenie tak zwanego przedsionka – miejsca przed wejściem do toalety. Najczęściej znajduje się w nim umywalka, lustro, ręczniki papierowe lub suszarka, a także krem do rąk czy inne potrzebne kosmetyki. Zanim zamontujesz niezbędny sprzęt i wyposażenie, sprawdź konieczne wymiary – w przypadku toalet dla osób z niepełnosprawnością umywalka, toaleta i spłuczka muszą być zamontowane na odpowiedniej wysokości.

Zadbaj o odpowiednie wyposażenie
Obowiązkowym elementem restauracyjnej łazienki jest również odpowiednie wyposażenie. Do niezbędnych akcesoriów należą między innymi pojemniki na mydło. Dedykowany dozownik pozwala na ekonomiczne podawanie mydła w płynie. Dzięki wizjerowi można kontrolować ilość detergentu w środku. Wystarczy nacisnąć lub podłożyć dłoń, a urządzenie samo poda mydło. Z powodzeniem możesz zamontować je na ścianie lub postawić na model wpuszczany w blat. W sklepie https://higi24.pl/pl/c/Dozowniki-do-mydla-w-plynie/25 znajdziesz zarówno klasyczne propozycje, wykonane z białego lub czarnego tworzywa ABS, jak również automatyczne modele z czujnikiem ruchu. Wybór zależy głównie od preferencji użytkownika, charakteru miejsca oraz całego wystroju. Coraz więcej lokali o dużym natężeniu gości decyduje się na nablatowe rozwiązania – są łatwe w utrzymaniu czystości, a także mają większe zbiorniki na detergent. W każdej łazience restauracyjnej nie może zabraknąć również podajnika na ręczniki papierowe lub suszarki do rąk. Kompleksowe wyposażenie znajdziesz na stronie https://higi24.pl/. Dzięki temu możesz zapewnić każdemu z gości komfort, a jednocześnie mieć pewność, że podłoga i klamki będą suche. Nie zapomnij również o koszach na śmieci, a jeżeli planujesz stworzyć w łazience dedykowaną przestrzeń dla mam, to przyda się także kącik do karmienia oraz przewijak.

W łazience warto zadbać również o klimat – ładny zapach z pewnością sprawi, że poprawianie makijażu czy mycie rąk będzie znacznie przyjemniejsze. Możesz wybrać zapachowe patyczki, odświeżacz w spray lub automatyczny dozownik z zapachem. Ciekawą alternatywą jest wosk zapachowy i kominek – taki dodatek z pewnością nada pomieszczeniu wyjątkowego charakteru.
inf. pras. - 15-02-2024


Reklama
Dodanie opinii jest jednoznaczne z zatwierdzeniem regulaminu
Autor:
Dodanie wiadomości jest jednoznaczne z zatwierdzeniem regulaminu
Autor:
   Polecane przez INFO
baner_5_1570135131.jpgbaner_8_1658156824.jpgbaner_9_1570642654.jpgbaner_10_1570145489.jpgbaner_13_1587714979.jpgbaner_21_1672648553.jpgbaner_28_1677653215.jpgbaner_30_1680645093.jpgbaner_31_1695228839.pngbaner_32_1708625514.jpgbaner_33_1708625553.jpg
Copyright © Regionalny Informator Internetowy
info..pl M. Cywka
Robotnicza 9b
73-110 Stargard
tel. +48 609 804 424 / 91 578 42 10
e-mail: info.wiadomosci@gmail.com